Oricat de buna ar fi igiena bucala alimentele raman in spatiile mici din jurul dintilor si prin fermentatie degaja H2S care genereaza mirosul gurii sau halitoza sau halena.Gingivita-dupa-tratamentTrebuie sa va imaginati ca alimentele si microbii stau pititi in spatii asemanatoare cu un buzunar. Cu orice periuta sau pasta de dinti am incerca nu vom reusi sa intram in profunzimea buzunarului sa facem o curatire complete. Resturile ramase se multiplica rapid si in cabinetul nostru vin sute de pacienti cu igiena ireprosabila dar cu semne evident de gingivita (sangerari gingivale, miros al gurii neplacut, coloratii rosii aprinse ale gingiilor). Despre reclamele tv care sugereaza ca o guma de mestecat elimina mirosul gurii sper ca intelegeti ca este doar un efect de scurta durata, cauza ramane pe loc in “buzunarele din jurul dintilor”

Singura modalitate eficienta este sa “inchidem buzunarele” in care se ascund microbii iar acest lucru se poate realize doar prin mecanisme la nivelul celular cu effect de crestere al numarului de celule gingivale, de crestere a numarului de vase de sange, si de crestere a cantitatii de proteine secretate de catre celule.

Toate aceste efecte au fost demonstrate in urma tratamentului brevetat de medicii clinicii noastre iar sutele de pacienti stau marturie vie a succesului tratamentului.

Dupa ce “buzunarele au fost inchise” perierea cu orice pasta de dinti va fi eficienta, ramane doar sa nu uitati sa reveniti la control la medicul specialist parodontolog care trebuie sa verifice la fiecare 4-6 luni ca “buzunarele” sa nu se fi redeschis din nou.

Sursa: dentalmobility.com

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Translate »