In randul tinerilor exista preponderenta la fenomenul de eroziune a dintilor. Asociatia de Stomatologie din Australia (ADA) a confirmat faptul ca eroziunea dentara apare in randul tinerilor care consuma des bauturi energizante.cum-sa-previi-eroziunea-dintilorCe este eroziunea dentara si ce implicatii au bauturile energizante asupra dintilor?
Eroziunea dintilor este procesul ireversibil de pierdere a smaltului dintilor, in urma atacului chimicalelor din bauturile sau hrana pe care o consumam.

Pierderea smaltului dintilor cauzata de acizii produsi de placa bacteriana nu poate fi o eroziune dentara.
Eroziunea dentara este un proves progresiv care duce la pierderea tesutului protector al dintelui prin expunerea sa la acizi, intr-o perioada lunga de timp.

De ce bauturile energizante sunt daunatoare pentru smaltul dintilor?
Eroziunea dinitilor nu este singurul efect al bauturilor energizante, ci si carierea dintilor. Bauturile energizante contin o cantitate mare de zahar, sunt acidulate, ceea ce le transforma intr-o bautura nociva pentru smaltul dintilor.

Cercetatorii de la ADA au demonstrat, in urma cercetarilor realizate, ca tinerii care consumau regulat cantitati mari de bauturi energizante au dantura afectata. Majoritatea tinerilor consuma bauturi energizante si carbogazoase pentru a se hidrata, uita de apa. Apa are o multime de beneficii asupra dintilor si a corpului uman. Contine fluor, care ajuta la intarirea dintilor.

Eroziunea dintilor este asemanatoare cu carierea dintilor, cu diferenta ca este cauzata de chimicale, si nu de bacterii. Eroziunea dintilor este de multe ori uitata, pentru ca mass-media de obicei se concentreaza pe cariile dentare, desi rata tinerilor care sufera de pierderea ireversibila a smaltului dintilor, creste an de an.

Viata moderna si obiceiurile alimentare sunt responsabile pentru aparitia procesului de eroziune dentara, in special la populatia tanara, din tarile dezvoltate.
Medicii dentisti sfatuiesc pacientii sa evite consumul de bauturi acidulate, care contin cantitati mari de zahar.

Sursa: stomatologie-dh.ro

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Translate »