Afectiunile dentare progreseaza uneori intr-un ritm destul de lent, astfel incat pot fi tratate atunci cand medicul stomatolog  le  descopera. Dar ce se intampla atunci cand foarte brusc apar dureri? Ce puteti face pana sa ajungeti la o clinica stomatologica? Iate cateva sfaturi utile pentru urgentele dentare.ascesso-mal-di-denti-720x340In cazul unui dinte rupt sau fisurat contactati imediat medicul stomatolog. Pana sa ajungeti la clinica de stomatologie, clatiti gura cu apa calda, aproximativ la temperatura corpului. Apoi puneti o compresa rece in afara zonei afectate.

Daca v-ati lovit maxilarul si suspectati ca ar putea fi rupt, aplicati imediat o compresa rece si mergeti la camera de urgenta. Un maxilar rupt sau tratat necorespunzator poate avea consecinte grave.

Simtiti o durere puternica ce radiaza de la un dinte care se misca? Aplicati o compresa rece, luati un analgezic si mergeti cat mai repede  la clinica stomatologica. In destul de multe cazuri dintele poate fi salvat.

Daca pierdeti o coroana sau o plomba trebuie sa ajungeti cat mai repede la medicul stomatolog. In caz ca nu puteti ajunge imediat, se recomanda sa aplicati pe dinte din cand in cand o picatura de ulei de cuisoare pentru a amorti putin zona afectata.

In cazul in care simtiti o umflatura dureroasa in gura, aceasta ar putea fi un abces, un “buzunar” plin de puroi care poate duce in unele cazuri chiar la infectii sistemice grave. Mergeti de urgenta la o clinica de stomatologie! Pana atunci clatiti gura cu apa sarata calda, pentru a ameliora durerea si presiunea cauzate de abces.

Unele urgente dentare va pot pune viata in pericol sau pot sa va cauzeze afectiuni permanente, daca nu sunt tratate cat mai repede Daca aveti dubii in ceea ce priveste durerile bucale sau alte probleme legare de dantura dvs., contactati intotdeauna medicul stomatolog. Astfel sanatatea dumneavoastra este intotdeauna protejata.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Translate »