Câteva fapte istorice despre medicina dentară

În zilele noastre, când aveți dureri de dinți, vă este ușor să vă consultați imediat medicul stomatolog și să rezolvați problema. Însă medicina dentară care acum pare banală nu a fost întotdeauna atât de uşor de accesat. Iată câteva fapte istorice distractive despre istoria stomatologiei pentru a vă ajuta să apreciați ce este stomatologia modernă astăzi!

 

  • Primul dentist cunoscut a fost Hesy-Re, care a fost un scriitor egiptean din anul 2600 î.Hr. Nu se cunosc prea multe despre el, dar inscripția sa de pe piatra de mormânt afirmă „Cel mai mare dintre cei care se ocupă de dinți și dintre medici”. Aceasta fiind prima dovadă concretă că cineva din cadrul medicinei s-a concentrat pe dinți.

 

  • Roma antică și Grecia aveau o mulțime de informații despre cabinetele dentare și există dovezi scrise că știau despre tratarea bolilor gingiilor și a cariilor dentare. Există chiar și desene care înfățișează modelul de erupție al dinților.

 

  • Utilizarea coroanelor dentare este o practică veche care datează din aproximativ 166 d.Hr. Acest lucru trebuie să însemne că coroanele moderne au parcurs un drum lung de atunci!

 

  • Importanța unei bune igiene orale era cunoscută chiar în anul 100 d.Hr. S-ar putea să vă imaginați generațiile mai în vârstă care au dinți săraci și o igienă orală proastă, dar asta se datorează faptului că tehnologia și inovațiile nu au fost la fel de ușor accesibile publicului larg ca acum.

 

  • Este posibil ca în China să se fi folosit un amalgam sub forma de pastă încă din jurul anului 700 pentru a umple cavitățile.

 

  • Frizerii, chirurgii stomatologici erau obișnuiți. În Franța, unii frizeri au fost instruiți să efectueze operații complicate la pacienții stomatologici. (Unii spun că acesta este motivul pentru care frizerii obișnuiau să aibă pe ușă semnul învolburat roșu și alb).

 

  • Începând cu anul 1530, cărți despre dinți și stomatologie au fost scrise și publicate pentru a ajuta la educarea primilor stomatologi. Aceste cărți vorbeau despre orice, de la o bună igienă orală, până la extragerea și găurirea dinților și punerea în plombe de aur.

Promoţie! Profită acum!

5% reducere!


Persoanele care vin la consult sau tratament de pe acest site vor beneficia de o reducere de 5%.

Programări la numerele de telefon:

Mobil: 0767 273 749
Fix: 0350 881 875

This will close in 60 seconds